"Ambachtelijke, (h)eerlijke en authentieke worsten"
Deze culinaire hoogstandjes worden door een team van 18 personen van het bedrijf Montagnel op basis van overheerlijke recepten traditioneel bereid.
Onze (h)eerlijke authentieke worsten importeren wij zelfstandig uit Frankrijk en Spanje. Ze komen uit de Franse Auvergne en de Spaanse Pyreneeën, dus bergachtige (vulkanische) streken. In beide gebieden heerst een microklimaat, met een zéér lage luchtvochtigheid; sublieme omstandigheden voor het droogproces en het cultiveringsproces van de worsten…. Ze zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit, worden met de hand geknoopt en bevatten geen gluten. De witte “aanslag” die u ziet bij de worsten is een goedaardige & gezonde schimmel (net als bij schimmelkaas), ontstaan tijdens het droogproces….ook bij de worsten die voorzien zijn van een kruidenmantel is dit waarneembaar. Dit is gewoon te consumeren; sterker nog; het geeft juist de bijzondere smaak ! Incidenteel kan het voorkomen, dat er een wat grijs / groenige aanslag op de schimmel verschijnt. Maak u zich hier niet bezorgd over. Het betreft hier tevens een gezonde schimmel die met een zachte borstel of een droge doek van de worst te verwijderen is.
-
Houdbaarheid
De worsten zijn 4 tot 6 maanden houdbaar op kamertemperatuur. U dient het papier of plastic zakje altijd te verwijderen. Snijd de worsten altijd in dunne plakjes, want dan komt de smaak het beste tot zijn recht.
-
Authentiek
Snij de ambachtelijke, authentieke gemaakte worsten aan dunne plakjes, dan komt de smaak het best tot zijn recht.
-
De Èchte Montagnel
U zult bij aankoop van Montagnel worsten altijd een flyer krijgen meegeleverd krijgen, zodat u de juiste productinformatie heeft en verzekerd bent dat u ook de ECHTE Montagnel worsten heeft aangekocht.