Info & Contact
Heeft u een vraag, een suggestie, of wilt u misschien gewoon een berichtje sturen naar De Worstenkoning? Vul dan onderstaand formulier in.Info & Contact
Volg ons op
Contactgegevens
URL: www.deworstenkoning.nl
mail: info@deworstenkoning.nl
tel:+31 6 400 358 65
KVK: 12054176
BTW: NL001324451B53
Adresgegevens
Aldenhoven 32
6093 HC, Heythuysen
Bankgegevens
Rabobank
NL11RABO0135791030
RABONL2U
Klik op een van de vragen om het antwoord te bekijken
Hoe kan ik de worst het beste bewaren?
Thuis kan de worst het beste bewaard worden op een donkere, droge plek zoals een keukenkastje of de kelder. Bij voorkeur wordt hij wel hangend bewaard, maar dit is geen pré. Wanneer u ze hangend bewaard, leg er dan een keukendoek of stuk keukenrol onder i.v.m. vet dat uit de worst kan komen. Wanneer ze de gewenste hardheid hebben bereikt kunt u ze opeten.
De Nederlandse worsten kunnen ten alle tijden twee tot drie maanden, ongekoeld, worden bewaard. De Montagnel worst kan drie tot zes maanden worden bewaard.
Voor een periode van 1 á 2 weken kan de worst wel in de vriezer worden bewaard, maar zorg er daarbij wel voor dat de worst is ingepakt om vriesschade te voorkomen. Na het ontdooien zal de worst dezelfde zachte structuur en smaak hebben, als op het moment van invriezen.
Schimmelproces franse worsten
Waarom schimmels?
Al onze worsten hebben het; Schimmelvorming.
Het zijn goedaardige schimmels. De schimmels zijn een zusje van de welbekende peniciline; de penicillium nalgiovense.
Deze wordt bewust toegevoegd aan onze worsten.
Hierdoor maken bacteriën en slechte schimmels geen kans en blijft de worst lang houdbaar.
Hoe wordt onze Mediterrane worst gemaakt?
Allereerst wordt het vlees gemalen en worden kruiden en eventuele andere ingrediënten toegevoegd. Het gemalen vlees wordt in een natuurlijke darm gedaan en daarna krijgt de worst direct een schimmelbadje.
Daarna wordt de worst opgehangen om te drogen. Na 4 tot 6 weken is de worst klaar voor consumptie. De schimmels blijven hierna nog een tijd doorgroeien. Ook na deze 6 weken kan een worst nog wat vocht bevatten. Hierdoor kunnen de schimmels pluizig worden en een witte, groen/grijze of zelf een oranje kleur krijgen. Dit komt omdat de schimmels leven van de melkzuurbacteriën in de worst.
Mocht U vinden dat er te veel schimmel op de worst aanwezig is, dan kunt U deze afborstelen met een schone borstel, keukenpapier of droge theedoek. Spoel de worsten absoluut niet af met water en zout zoals dat regelmatig op internet beweerd wordt. Hiermee haalt U de hele schimmel ervan af en is de worst juist vatbaar voor slechte schimmels en bacteriën.
HET DROOGPROCES VAN DE FRANSE WORSTEN
Het droogproces van de mediterrane worsten is dus totaal anders dan dat wij hier in Noord Europa gewend zijn.
Wij begrijpen uw opmerkingen dan ook wel.
Als hetzelfde met Nederlandse worsten zou gebeuren, (waar de schimmel niet bewust op aangebracht is) dan is het beter deze niet meer consumeren.
Bij de mediterrane worstsoorten is dit dus wél gebeurd, en is dit een volkomen normaal verschijnsel.
Wij hopen U hiermee voldoende uitleg te hebben gegeven.
Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij dit natuurlijk graag. Stel u vraag in het bovenstaande formuleer.
Heb ik de echte Montagnel worsten?
Voedsel en allergie informatie
Ook zijn onze worsten volledig gluten– en lactosevrij.
Vragen over uw bestelling?
U kunt ook reageren op het “ontvangstbewijs” mailtje in uw Inbox.
Wij proberen zo spoedig mogelijk te reageren.
Niet thuis tijdens het afleveren van uw bestelling?
De Worstenkoning en cookies
Is uw bestelling groter dan 30 stuks?
Is uw bestelling meer dan 30 stuks per categorie zoals boerenmetworst of Montagnel Frans? (behalve Chili XXL worstjes) Neem dan contact met ons op voor een prijsafspraak. De kortingen worden t/m 28 stuks berekend.
Wat als ik mijn persoonlijke gegevens wil opvragen of verwijderen?